Välkommen att kommentera och placera denna flygbild på kartan!

Karta över inlägg

 
3
terrain
60.03222110646602
13.14864993095398
Millers affär i Ransby, Lysvik
http://smode-resource.se/gfx/icons/google-maps/blue/text.png
Millers affär i Ransby, Lysvik
Millers affär startades av herr Miller i mitten på 1930-talet. Det var då en liten stuga. Byggnaden byggdes va.. 
» Läs mer

69723
16
nov
2021
( bild saknas )

Millers affär i Ransby, Lysvik 

16 nov 2021: Millers affär startades av herr Miller i mitten på 1930-talet. Det var då en liten stuga. Byggnaden byggdes vartefter ut och till fram till 1946. Framom huset, på gårdsplanen, fanns en bensinpump av märket Nynäs. Rester i huset tyder på att affären kan ha hört till ICA-kedjan.
Fjärde ägarna efter Millers var Stella Lindblom och Fredrik Jonsson, som köpte huset 2006. Före dem ägdes huset av makarna Juhl som köpte det av paret Kerstin och Stig Jonsson (inget släktskap med Fredrik).
Bland skrönorna om Millers sägs det att han sålde öl till unga med frågan om de hade hår på bröstet. Sigrid på Hörn mindes att han hade hjälpt hennes familj med transport till sjukhuset i ett akut läge. Hon berättade att han var generös. Hon lutade åt att han nog sålde ölen till pojkarna för att de inte skulle hitta starkare varor.
På framsidan syns två entrédörrar. Den högra var privat. I hallen finns en trappa upp till övervåningen och familjens lägenhet, men innanför hallen låg föräldrarnas sovrum, så att de var nära om inbrott skulle ske. Den vänstra entrédörren ledde in i affärslokalen bakom det stora fönstret med markisen. Direkt innanför dörren låg charkdisken. Där finns idag ingen dörr kvar, och charken har blivit tvättstuga och badrum.
Det vita mindre huset bakom huvudbyggnaden var ett magasin med en liten lastkaj mot vägen. Utbyggnaden in mot tomten är borta idag. Den gamla ladan i rött är flyttad till platsen och sägs vara minst 200-300 år gammal. Den användes som garage och delades med grannen på Norra Kvarnåsen.
// Stella (65134 inlägg)
 
 

Vi har mängder av bilder men vi saknar alla de fantastiska historierna.

Ni vet var bilderna är tagna och kan berätta om öden runtom dem. Det tycker vi känns oerhört spännande, - Välkommen att delta!

Genom formuläret nedan har du möjlighet att berätta om flygbilden ovan. Till din kommentar kan du även göra en inritning på kartan för att visa var din berättelse hör hemma.

Om du så önskar kan du dessutom bifoga en bild till kommentaren. Kanske ett foto på huset?

Nytt inlägg (Stängd)
Klicka här för att visa innehållet.

Fler funktioner

Lägg till koordinater
60.03287827084931
13.155044317245483
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 

Förfrågan

Välkommen att göra en kostnadsfri förfrågan kring detta flygfoto.

 

Sätt bilden på kartan!

Denna flygbild är placerad på kartan!

502259
5fb6e4df2ad9f1a5fd5692363c3027dd
60.03205999536355
13.148435354232788
60.03205999536355
13.148435354232788
ASA 8593

Dubbelklicka på kartan där du anser att denna flygbild är tagen. Easy-peasy!

Scrolla och dra i kartan för att navigera.

Hittar du inte din bild?

Gör en kostnadsfri förfrågan nedan.

Om du inte hittar bilden du söker i vår bildbank via kartan ovanför kan du istället göra en kostnadsfri förfrågan. Vi har flera miljoner bilder i vårt arkiv men endast en bråkdel av dessa bilder finns i dagsläget publicerade här.

Zooma in på kartan och växla till satellit för att mera exakt hitta fastigheten du söker. Dubbelklicka på taket så sparas koordinaterna.

Fyll sedan i dina kontaktuppgifter och beskriv fastigheten efter bästa förmåga, t.ex. färg på bostadshus, tak och andra detaljer på tomten så som rivna byggnader, ombyggnationer mm. Ju mer uppgifter du lämnar, som t.ex. en NUTIDA postdress, så underlättar det sökandet för oss.

Har du kanske en urblekt flygbild ber vi dig titta på baksidan där det ibland finns ett arkivnummer plus flygfoto-företagets namn. Har du möjlighet, fota gärna av tavlan och bifoga bilden. Skicka sedan din förfrågan till oss.

Vi letar upp bilden/bilderna i vårt arkiv och kontaktar dig så fort vi kan, givetvis utan köptvång. Alla får svar oavsett utfall, men det kan dröja flera veckor. Är det brådskande som t.ex. födelsedag eller liknande ber vi dig ange det i texten.

Så här fungerar det

Vill du lära dig hur det fungerar, klicka på knappen här under.
De runda färgade klustren du ser på kartan visar hur många serier det finns i området. En serie innehåller vanligtvis 48 bilder. Klickar du på ett kluster kommer du närmare för varje klick.
När du ser blåa, röda eller gröna mappar är det en serie i varje. Dra i kartan för att komma närmare det område Du söker och klicka på mappen.
Mappen är en medelpunkt över fotat område och kommer nu visa de fastigheter som finns just här.

Svenska Aero-Bilder AB

Denna sajt drivs av Svenska Aero-Bilder AB. Med ett arkiv på flera miljoner bilder är vi den klart största leverantören av flygfotografier i Sverige. Vårt mål är att alla dessa bilder, fördelade i bildserier om 48 bilder/serie, ska publiceras här på hemsidan. Detta är dock ett enormt arbete som kommer att ta många år att genomföra.

Tillsvidare ber vi er använda formuläret för förfrågan här ovan om ni söker en särskild flygbild som inte ännu är publicerad. Vi prioriterar givetvis inläsningen av efterfrågade bilder!
Integritetspolicy

801